FHC Sport&Relatiedag 2018

//FHC Sport&Relatiedag 2018

FHC Sport&Relatiedag 2018

Let’s connect op de jaarlijkse Sport&Relatiedag!

Ieder jaar organiseert formulehuis FHC Formulebeheer een dag voor haar ondernemer welke volledig staat in het teken van ondernemen is topsport. Het thema dit jaar ‘let’s connect’. Dit keer geen presentaties, maar een heuse aflevering van ‘FHC draait door’ om ontwikkelingen in de branche over te brengen aan de aanwezigen. Dit gecombineerd met een inspiratiemarkt, een sportieve activiteit en de jaarlijkse prijsuitreiking beloofde van de dag weer een groot succes te maken, alleen de regen kon op dat moment nog roet in het eten gooien.

Bij binnenkomst lopen aanwezigen direct langs diverse stands van de partners van FHC Formulebeheer. Zo kunnen zij de verrassende snackcombinaties die onlangs ontwikkeld zijn voor Family proeven, zijn er mocktails met Lipton ice tea, een falafelburger, bubble wafels en ga zo maar door. Het leggen van een goede bodem is belangrijk, want later op de dag staat nog een sportieve activiteit gepland.

Het proeven van alle gerechten gaat gepaard met het uitwisselen van ervaringen. Zowel tussen ondernemer en fabrikant als tussen ondernemers. Juist dit is het belangrijkste onderdeel van de dag, het bij elkaar brengen van de keten. Let’s connect.

“Die mocktails zijn leuk voor tijdens schoolfeesten.” roept Vital4Skool onderneemster Suzan Olie enthousiast. Een ander gesprek gaat over de problemen met personeel en hoe iedereen daar mee omgaat. Kortom, een mooie mix van inspiratie en het bespreken van de dagelijkse problematiek.

Dan is het tijd voor één van de hoogtepunten van de dag; FHC draait door. Een knipoog naar het dagelijkse programma van Matthijs van Nieuwkerk. Geen Matthijs vandaag, maar Jos Muller die fungeert als presentator met Ralph Markwat als zijn tafelheer. Voordat de gasten aan tafel het woord krijgen nodigt Ralph Markwat alle ondernemers via een video uit om volgend jaar mee te gaan op trendtour naar New York. Een spectaculaire tour om het 25-jarig jubileum van het formulehuis te vieren.

Aan tafel zitten drie heren die allemaal te maken hebben met het dagelijks functioneren van de cafetaria. Joey Bloemendaal vertegenwoordigd Thuisbezorgd.nl. Hij weet aanwezigen te vertellen dat de thuisbezorgd markt niet alleen dit jaar, maar ook volgend jaar met 20% zal gaan stijgen. Caspar Maan van Aviko legt uit wat er met de aardappeloogst aan de hand is. Door de extreme droogte van afgelopen zomer zal de aardappeloogst flink minder zijn en zijn de aardappelen ook nog eens een stuk kleiner. Dubbel pech dus en dat heeft directe gevolgen voor de frites. Caspar geeft aan de alarmbel te willen rinkelen en ondernemers wakker te schudden. Zorg dat je rekening houdt met een hogere frietprijs en informeer je klanten. Als laatste is John van den Brom, trainer van AZ, te gast. De voetballiefhebbers in de zaal gaan al direct op het puntje van de stoel zitten. Maar nee het werd geen verslag van de wedstrijd die de dag ervoor gespeeld was. John vertelt hoe hij een team creëert. Want ook als voetbalcoach heb je te maken met een wisselend team, blessures, tegenvallende resultaten etc. Opvallend is dat hij met de trainingen juist veel aandacht besteed aan de wisselspelers. Zo voelen zij zich ook betrokken bij het spel. Belangrijke tips om mee te nemen als ondernemer.

Nu is het dan toch echt tijd voor de sportieve activiteit. Het organisatiecomité heeft tijdens FHC draait door angstvallig naar buiten gekeken, want de weergoden zijn FHC niet goed gezind vandaag. Ging het gesprek over de extreme droogte deze zomer nog gepaard met hevige regenbuien op de achtergrond. Nu lijkt er toch een waterig zonnetje te verschijnen. De aanwezigen krijgen snel hun Let’s Connect sportshirt aan en worden buiten verwacht bij één van de drie activiteiten. Onder een potje golf, voetgolf of boogschieten worden er verder gepraat over de onderwerpen besproken door de tafelgasten en andere zaken die de ondernemer bezig houdt. Na een klein uurtje houden de meeste het voor gezien. De koude wind maakt het toch wat onaangenaam buiten. Op naar de borrel en de jaarlijkse uitreiking van de formuleprijzen.

De titel Family, Foodmaster of Vital4Skool van het jaar zijn gewilde prijzen en de zaal wordt dan ook gelijk stil als Ralph Markwat het woord neemt. Als eerste is Vital4Skool aan de beurt.

Dit ondernemersechtpaar is al vanaf het begin betrokken bij de formule Vital4Skool. De afgelopen jaren is er veel tijd en moeite gestoken in het verbeteren van de marge en het neerzetten van een goed en constant team. Daarnaast weten deze ondernemers wat het inhoudt om te ondernemen in de gezonde schoolkantine en streven zij naar ‘goud’. Terechte winnaars van deze prijs; Lisette en Wilco de Waal!”

 

“Met een goede score voor hygiëne en van de mystery guest eindig je al snel hoog. Tel daar de succesvolle marketingacties en levendige Facebookpagina bij op je onderscheid je echt als onderneemster. Maar wat deze Family uiteindelijk tot winnaar heeft gemaakt is dat de onderneemster dit alles weet te combineren met een flinke dosis plezier, wat ook afstraalt op haar medewerkers. Als team zetten zij zich in om gasten te laten genieten van een heerlijk broodje, snack of maaltijd. Of je het nu komt afhalen, laat bezorgen of gezellig blijft eten. Een terechte winnaar! Family Uitgeest” Dan blijft het even stil in de zaal. Jacqueline wakker worden, lacht Ralph. Dan lijkt Jacqueline het zich te realiseren, zij heeft de titel gewonnen. Glunderend neemt ze de beker en bloemen in ontvangen.

“Foodmaster de Viersprong is dit jaar uitgeroepen tot Foodmaster van het jaar. In het aantal jaar dat de Viersprong nu tot de Foodmaster formule behoort zijn zij uitgegroeid tot voorbeeld vestiging. Met sterke marketingacties, een actieve Facebook pagina en een flinke dosis enthousiasme weet het team van De Viersprong zich echt te onderscheiden. Tel daar de mooie cijfers voor hygiëne en de mystery guest bij op en je behoort tot de top van de formule. Maar wat uiteindelijk heeft geleid tot de winst is de creativiteit met het product. Denk aan freakshakes en de burgers waar bij De Viersprong echt een feestje van wordt gemaakt. Dik verdiende winnaar!”

Na de prijsuitreiking is het aan het meezingteam om de dag feestelijk feestelijk af te sluiten. Waarna iedereen met glimlach en een goed gevulde goodiebag de locatie verlaat.

2018-10-04T09:43:02+00:00 woensdag, 3 oktober, 2018|Nieuws|