Foodmaster én Family maken unieke creaties tijdens het Lekkerste Burgermenu

//Foodmaster én Family maken unieke creaties tijdens het Lekkerste Burgermenu

Foodmaster én Family maken unieke creaties tijdens het Lekkerste Burgermenu

Het was spannend afgelopen dinsdag 8 januari. Op de Horecava streden twee van onze ondernemers voor de prijs Het Lekkerste Burgermenu.

Het Lekkerste Hamburgermenu

Het Lekkerste Hamburgermenu is een onderdeel van De Lekkerste Wedstrijden. Deze wedstrijden worden onder meer mogelijk gemaakt door Salomon Foodworld en Remia. De focus ligt op de kwaliteit, bereidingssnelheid en de totale samenstelling. De wedstrijd is specifiek gericht op de fastservice. Snel een verantwoorde én lekkere burger in elkaar zetten dus.

Iedere deelnemer moest voor de wedstrijd vijf identieke burgermenu’s en één losse burger maken. De eisen voor de producten waren streng. Zo mocht de maximale kostprijs niet hoger dan € 4,95 zijn en moest de burger in 8 minuten worden afgemaakt.

Het doel van de wedstrijd is creativiteit en inventiviteit stimuleren. Carin Jagt en Corjan Treffers wisten met unieke smaakcombinaties te komen.

Carin Jagt van Foodmaster De Viersprong

Carin Jagt kookt tijdens Lekkerste Burgermenu

Ondernemer Carin Jagt staat in Foodmaster De Viersprong bekend om haar originele creaties. Ze maakt freakshakes en heeft uitgebreide hamburgers op haar menu staan. Ze maakt van eten echt een kunst. Op haar Facebook publiceert ze foto’s van nieuwe producten. Zo bijvoorbeeld de oliebol freakshake met Licor 43.

Voor Het Lekkerste Burgermenu maakte ze een circulaire burger. De focus hierbij ligt op duurzaamheid. Ze gebruikte een rundvleesburger van een Dubbel Doel rund en pulled pork van een varken dat is gevoed met restafval. Voor het broodje koos ze een lokale Drentse bol. Geen gekke keuze, omdat Foodmaster De Viersprong in het Drentse Nieuw-Amsterdam staat.

Corjan Treffers van Family Treffers

Corjan Treffers presenteert zijn Lekkerste Burgermenu

Corjan Treffers richt zich met zijn Family-eethuis op een warm gevoel creëren. Dat is te zien in de inrichting. Warme tonen, maar bijvoorbeeld ook een grote beer in de hoek waar de kinderen dol op zijn. Koken kan Corjan ook zeker.

In 2018 bewees hij dit dubbel en dwars. Vorig jaar deed de ondernemer namelijk ook mee met De Lekkerste Wedstrijden. Destijds wist hij zilver te bemachtigen met zijn Porkbelly burger.

Dit jaar kwam Corjan met een uitgebreide kipburger. Hij koos voor een Tante Door burger van 100% Hollandse kip. Deze kip wordt beter behandeld. Zo heeft een Tante Door kip een ruime stal, frisse lucht en plantaardige voeding met mineralen en vitaminen.

We grepen net naast een podiumplaats, maar zijn trots dat beide ondernemers de uitdaging zijn aangegaan. Het is mooi om te zien hoe beide formules bezig zijn met duurzame en diervriendelijke producten.

2019-01-10T14:49:32+00:00 donderdag, 10 januari, 2019|Nieuws|