Naomi Jansen ondernemer Vital4Skool

Naomi Jansen nieuwe ondernemer Vital4Skool

Op maandag 7 januari opende Naomi Jansen in Leek haar gezonde schoolkantine. Met haar 23 jaar is het opvallend dat ze nu al een eigen zaak is begonnen. Naomi koos de scholengemeenschap rsg de Borgen om het cateringbedrijf op te zetten. Haar oog viel daarbij op de franchiseformule Vital4Skool van FHC Formulebeheer.

Van horecamedewerker tot Vital4Skool-ondernemer

Naomi is thuis in de horeca. Na de middelbare school deed ze ervaring op bij verschillende bedrijven. Ze werkte onder meer in Hotel Restaurant van der Valk en Alida’s Smulpaleis. Op de vloer leren is binnen de horeca altijd van groot belang en het is fijn dat ze deze ervaring mee kan nemen voor haar eigen bedrijf. Sterker nog, de inspiratie voor het starten van haar eigen Vital4Skool volgde uit haar werk bij Alida’s Smulpaleis.

Via deze werkgever kwam Naomi in contact met FHC Formulebeheer, de formuleorganisatie achter Vital4Skool. De plannen werden gemaakt en al snel werd de verbouwing ingezet.  Vlak voor de kerstvakantie begon Naomi met de ombouw van de schoolkantine. ‘We liepen netjes op schema en zijn niet tegen bijzondere dingen aangelopen,’ aldus Naomi.

Spannende eerste dagen voor Naomi

De onderneemster keek uit naar haar eerste dagen. ‘Mensen worden altijd blij van eten, dus worden ze ook blij van mij als ik voor de catering zorg,’ zegt Naomi Jansen lachend. ‘De eerste dagen waren een beetje rommelig natuurlijk. Je moet even je draai vinden. Je weet niet hoeveel je van alles moet klaarmaken en dat is gewoon uitproberen.’ Naomi komt steeds meer tot haar recht. De reacties op locatie helpen daar ook bij.  ‘Ik voel me heel erg welkom door de leerlingen en de conciërges,’ zegt Naomi. ‘Dat is toch wel heel prettig.’

De eerste week heeft ook zeker zijn vruchten afgeworpen. ‘De kinderen zijn heel enthousiast. Ik krijg veel leuke reacties over hoe de keuken er uitziet. Het assortiment valt ook in de smaak, vooral de panini’s hete kip.’

Naomi is alweer haar tweede week ingegaan. Ze is erg actief op Instagram onder @naomi4vital. Volg haar dus ook zeker om meer te weten te komen over deze 23-jarige topper!

Wat is Vital4Skool?

Vital4Skool is een dynamische schoolcatering met eten en drinken dat zowel lekker als gezond is. De schoolcatering zit op inmiddels 40 locaties en is een succesvolle franchiseformule van FHC Formulebeheer. Veel van de schoolkantines hebben de gouden schaal van het Voedingscentrum mogen ontvangen. Dit is een schaal die aangeeft dat de kantine goed en gezonde catering biedt voor leerlingen.

Schuiven naar boven