Fabrieksbezoek Van Geloven, ondernemers Family en Foodmaster

Ondernemers bezoeken Fabriek Van Geloven

Maandag 13 mei bezocht een enthousiaste groep van 25 ondernemers de fabriek van Van Geloven in Tilburg. Het fabrieksbezoek gaf hen een kijkje in de keuken bij het bedrijf waar veel van de snacks uit hun assortiment worden geproduceerd. Na een warm ontvangst werd iedereen in een witte fabrieksjas en haarnetje gestoken alvorens de fabriek te betreden.

In de fabriek werden we in drie groepjes rondgeleid langs de verschillende producten die in deze fabriek worden gemaakt. Van kroketten tot minisnacks en bladerdeeghapjes. Het werd al snel duidelijk dat hier heel wat snacks worden geproduceerd.

“Je werkt iedere dag met deze producten, maar dan heb je geen idee dat dit er allemaal achter zit,” aldus Anita van de Peppel van Family Maarheeze.

Wanneer de rondleiding langs de koelcel komt waar de kroketten in korte tijd moeten worden terug gekoeld worden we kort ‘opgesloten’ in de koelcel. De koude wind raast werkelijk door de ruimte, een beleving die zorgt voor de nodige grappen. Nadat iedereen enthousiast de rondleiding heeft gevolgd vertrekken we naar een andere locatie voor een inspiratielunch.

Bij de Horeca Innovatiegroep worden we hartelijk ontvangen door Rob Schollen en zijn team. Rob heeft een lunch voorbereid met diverse producten van Van Geloven, waaronder de nieuwe vegetarische snacks van Mora maar ook klassiekers als de Souflesse.

Vegetarische producten zijn met oog op het groeiende aantal vegetariërs en flexitariërs steeds belangrijker worden. Ondernemers vinden het vaak nog lastig om recepturen te bedanken in dit thema. Deze inspiratiesessie bracht daar verandering in.

Voorbeelden van gerechtjes die werden geproefd zijn een vegetarische kroket met gegrilde groenten, net als een vegetarische kipkorn met een salade van mango, een dakpan met snacktapas en nog veel meer unieke smaakcombinaties. Na het proeven van zo’n 7 kleine gerechtjes ging iedereen voldaan en vol inspiratie weer huiswaarts.

Van Geloven is één van de grootste snackleveranciers van Nederland. Met merken als Van Dobben, Bourgondiër, Mora en Souflesse bieden zij een ruim assortiment hoogwaardige en bovenal lekkere snacks.

Schuiven naar boven