VEELGESTELDE VRAGEN

Hieronder vind je veelgestelde vragen die potentiële ondernemers aan ons stellen. Staat jouw vraag er niet tussen? Maak dan gerust gebruik van ons contactformulier om een antwoord op jouw vraag te krijgen.

Door contact met ons op te nemen! We plannen graag een afspraak met jou in om al jouw vragen te beantwoorden. Heb je de beslissing genomen en ga je een samenwerking met ons aan? Dan zal een overeenkomst worden getekend. Neem vooral vrijblijvend contact met ons op.

De drie formules zijn goed te onderscheiden. Foodmaster viert de echte Hollandse frituur en is dus ideaal voor cafetariahouders of ondernemers bij wie het frituurvet door de aderen stroomt! Family draait meer om gezelligheid en warmte, mede dankzij het eethuis. Als franchisenemer van Family zal je dus sneller servicegericht zijn en ook bedienen aan tafel leuk vinden. Vital4Skool is een schoolcatering in middelbare scholen. Deze formule is ideaal voor wie graag met kinderen werkt, broodjes maakt voor tijdens de lunch of cateringklussen uitvoert op bijvoorbeeld open dagen. Voor meer informatie over de formules, kun je de pagina’s van Family, Foodmaster en Vital4Skool bezoeken.

Jazeker! Bij Foodmaster doen wij regelmatig aan het omzetten van bestaande cafetaria. Ook voor Family zijn hier mogelijkheden in.

Veel! Je maakt gebruik van talloze diensten als franchisenemer bij FHC op het gebied van: bouw en verbouw, marketing, administratie (niet verplicht), inkoopvoordeel, bedrijfscoaching, hygiënerapportages en financieel inzicht. Lees meer over ons volledige dienstenpakket.

FHC Formulebeheer biedt bouw- en verbouwbegeleiding. We hebben bij FHC Formulebeheer een bouwspecialist die de verbouwing van talloze locaties heeft begeleid, waardoor hij goed weet welke mogelijkheden ieder pand biedt. Ook werkt FHC samen met verschillende partners die goed weten hoe een vestiging in te richten.

Dit verschilt geheel per vestiging. Bestaande cafetaria’s en eethuizen zijn eenvoudig om te zetten naar één van onze formules. Dit duurt gemiddeld drie maanden. Bij nieuwe panden zal op de oplevering van het pand moeten worden gewacht. Ook moet er goed worden nagedacht over de indeling van de nieuwe vestiging. De verbouwings- en openingsdatum wordt in overleg met de franchisenemer bepaald.

Bij Foodmaster wordt regelmatig een huidige cafetaria omgebouwd in de huisstijl van Foodmaster. Ook voor Family zijn hier mogelijkheden in. Daarnaast is het mogelijk om één van onze formules in een casco-pand te starten. Wij hebben regelmatig opties voor dergelijke panden. Bekijk ook eens onze potentiële locaties om erachter te komen op welke vestigingen wij sowieso enthousiaste ondernemers zoeken. Voor Vital4Skool zijn wij tevens met regelmaat op zoek naar ondernemers voor de catering in middelbare scholen? Heb jij zelf een optie de catering van een school in te vullen en doe je dit graag via de gezonde schoolkantine Vital4Skool, neem dan ook vooral contact met ons op.

De gebruikelijke duur van een franchiseovereenkomst is 5 jaar voor de formules Foodmaster en Family.

De formules van FHC Formulebeheer zijn stuk voor stuk soft franchise. Dat betekent dat ondernemers veel vrijheid hebben voor hun eigen onderneming. Zo kan iedere vestiging lokale specialiteiten voeren, inspelen op feestdagen in de omgeving en bijvoorbeeld eigen invulling geven aan openingstijden. In de praktijk regelt FHC Formulebeheer circa 80 procent voor jou als ondernemer. Zelf heb je 20 procent de mogelijkheid om jouw vestiging eigen te maken.

Dit kan op verschillende manieren. Bij het aangaan van de onderneming zal altijd een derde van de financiering moeten worden gehaald uit het eigen kapitaal. Het restant kan op verschillende manieren worden verzorgd: via een lening bij de bank, via crowdfunding of via eigen kapitaal.

Indien nodig ondersteunen wij bij de aanvraag van de financiering op basis van de offerte.

Schuiven naar boven